15 oktober 2016: Open dag Vleesboerderij BartenMEERKERK

Altijd al een kijkje willen nemen in de stallen van een echte vleesboerderij?

Dan kun je op zaterdag 15 oktober tussen 10 en 16 uur terecht op de vleesboerderij van de familie Barten. Net voor de zomer werd de nieuwe stal opgeleverd en in september was het de beurt aan de slagerij. Nu alles een beetje draait is het een goed moment om het bedrijf open te stellen voor publiek.

Wat is er allemaal te zien?

Natuurlijk kun je in de stallen kijken waar de kalveren, koeien en stieren staan. Maar er worden ook koeien geschoren door een van de medewerkers. Verder is er uitleg over het voer en de algemene verzorging van de dieren.

In de toekomstige productieruimte zijn er demonstraties worst maken en een koe uitbenen. Dan kun je zien welk stuk vlees waar vandaan komt. Slagers en worstmakers geven overal uitleg bij. En er zijn leuke prijzen te winnen als je het gewicht van de rookworst of de koe raadt. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd en staat er nog een springkussen klaar. En de echte durfal mag op de rodeostier klimmen. Degene die dat het langste volhoudt wint ook een mooi vleespakket.

Omdat Barten zelf een scala aan ambachtelijke producten maakt, is er ook van alles te proeven. Burgers, worsten, vleeswaren en andere specialiteiten.

Bezoekers van de open dag van Vleesboerderij Barten zijn welkom aan de Bordenweg 1b in Meerkerk.

Foto: Lien en Marjolein knuffelen met koe Droopy
Terug naar het overzicht